Concerten van Hét Projectkoor

Concerten van Hét Projectkoor

Elke zaterdagmorgen wordt er vanaf 9.30 uur vol enthousiasme gerepeteerd door de zangers, zangeressen en orkest van Hét Projectkoor. Zo’n 100 personen bereiden zich daarmee voor op de musicalconcerten op 28 en 29 januari in het Regius college te Schagen en op (3,) 4 en 5 februari in de ontmoetingskerk te Middenmeer.

Hét Projectkoor is een gelegenheidskoor van enthousiaste deelnemers, met het doel om eens in de twee jaar een concertreeks in de regio te verzorgen. In 2013 werd dit voor de eerste maal bewerkstelligd en werd door een koor van 80 personen en een begeleidend orkest maar liefst 5 concerten in de regio gegeven van, ‘The Promise of Christmas’. Mede door dit succes werd in november 2015 wederom een projectkoor samengesteld en werden een tiental koorstukken uit beroemde en minder bekende films ten gehore gebracht. In 2017 werd vervolgens het kerststuk ‘And on earth Peace’ uitgevoerd.

Door omstandigheden kon het project in 2019 niet doorgaan en zou de draad in 2020 weer worden opgepakt. Helaas werd iedereen geconfronteerd met het coronavirus waardoor dit niet haalbaar bleek te zijn. Ook in 2021 was het koor, nadat de repetities reeds waren begonnen, genoodzaakt te stoppen vanwege de lockdown. Afgelopen september 2022 kwam het koor voor het eerst samen en werd er gestart met een nieuw project. Deze keer is er gekozen voor het thema musical. De repetities liggen goed op schema en in december zal koor en orkest worden samengevoegd en zal het geheel, samen met de solisten Isabelle Braaf en Jantien Bijvoet, tot een muzikaal geheel worden gesmeed. Onder de artistieke leiding van Arwin Kluft zullen dan nummers uit musicals als Phantom of the Opera, Jekyll and Hyde, Les Miserables, Cat’s e.v.a. ten gehore worden gebracht.

Alhoewel de officiële kaartverkoop nog niet is gestart is het toch mogelijk alvast kaarten te reserveren om bijvoorbeeld tijdens de feestdagen cadeau te doen. Daarvoor kunt de website gaan of door direct op de onderstaande link te klikken. Kortom een prachtig concert om naar uit te kijken. Reserveer de data alvast in uw agenda.

28 en 29 januari in het Regius college te Schagen
4 en 5 februari in de ontmoetingskerk te Middenmeer.
Bij voldoende belangstelling zal 3 februari aan de concertreeks worden toegevoegd.
Entree; € 15,– euro incl. pauzeconsumptie

www.hetprojectkoor.nl