NHN Vocaal

Eerste concert nieuw koor ‘Noord Holland Noord Vocaal’ een feit

Dat de culturele sector de corona perikelen nog steeds niet te boven is, is ook binnen de amateurkoren in de regio duidelijk merkbaar. Menig koor heeft te maken gehad met een leegloop van leden en diverse koren hebben zelfs de zangactiviteiten moeten stoppen.  

Met de gedachte dat er daardoor vele goede zangers in Noord Holland zonder koor kwamen te zitten hebben zanger/dirigent Arwin Kluft en pianist Gert-Jan Weel afgelopen zomer het initiatief genomen om vanaf september j.l. met een nieuw koor te gaan starten. De gedachte was om koorleden te zoeken die samen met hen de ambitie hadden om op projectbasis in relatief een korte tijd naar een concert te gaan werken binnen het licht klassieke genre. Vanuit de driehoek Alkmaar, Hoorn, Den Helder bleek er genoeg animo te zijn en was op 7 september de eerste repetitie een feit. Mede door thuisstudie werd er snel resultaat geboekt en worden momenteel de laatste puntjes op de bekende i gezet voor het debuutconcert op 8 januari a.s.   

Het repertoire bestaat uit rustige koorstukken van verschillende genres waaronder o.a. ‘Dirait-on’, ‘For the beauty of the earth’, ‘May it be’, en ‘Adoramus Te’. Maar ook wat minder bekende werken zullen ten gehore worden gebracht waaronder ‘May’ en ‘Evening Prayer’. Kortom een mooi muzikaal programma om het nieuwe jaar mee te starten.

Kaarten á € 12,– euro zijn online te bestellen via onderstaande button of op de middag zelf aan de kassa zolang de voorraad strekt. Aanvang van het concert is 15.00 uur in de Fenixkerk, Dorpsstraat 179, te Nieuwe Niedorp. Voor aanvang is er koffie of thee en na afloop is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje. Er is geen pauze.

Kaarten: